Увага! Акція на Маковій, встигніть купити мак та інші продукти до свята!
Напередодні Маковія треба приготувати "маковійську квітку" - букет, який складається з багатьох рослин - м'яти, чебрецю, нагідок.
На світле свято Першого Спаса прийнято готувати частування з маком, медом і іншими літніми дарами, урожай яких збирають в цей період. Час задуматися про святкове меню! Пропонуємо вашій увазі відмінний рецепт коржів з маком.
Для коржа: борошно - 800 г, сироватка - 300 г (можна замінити кислим молоком, якщо немає нічого, то взяти воду), яйце, дрібка солі, 1 ст. л. цукру, 1ч.л. соди.
Для заправки: вода кип'ячена холодна 2 літри, мак 300г, цукор за смаком.
1. З продуктів робимо тісто, вимішуємо, розгортаємо, кладемо на деко і ножем малюємо клітку, потім виделкою наколюємо. Випікаємо.
2. Мак залити окропом, дати постояти 2 години, воду злити і мак пом'яті (можна в блендері), додаємо цукор за смаком, заливаємо холодною кип'яченою водою. Додати мед за смаком.
3. Корж остудити, поламати на шматочки і залити маком. Перемішати і дати пропитатися, щоб коржі стали м'яка якими і соковитими.
Смачного!
Мак також повинен був бути присутнім в напоях. Медовуха - напій з медом на Маковій. Медовуха - це простий напій зі звичайної води та меду, що піддався бродінню. Стародавні не використовували дріжджі для зброджування, вони кидали лісові ягоди. На їх поверхні знаходяться безліч мікроорганізмів, які беруть участь у збражуванні. Головне - ягоди не мити, щоб не прибирати цей «живий» наліт.
- Новинки! "Золота серія" вже у продажХочемо Вас познайомити з новими смаками приправ!Повна версія новини