Новинка! Волоський горіх – це самий корисний і популярний горіх.
Вживаючи волоський горіх Ви насичуєте свій організм корисними речовинами, які сприятливо і цілюще діють на нього. Кажуть, що якщо з'їдати по 6 волоських горішків в день, можна значно продовжити життя.
Але не меншу популярність вони мають в кулінарії. Ядра волоських горіхів використовують для приготування салатів, кисло-солодких супів, різних страв з яєць, баклажанів, горіхових соусів і десертів. Обсмажене з сіллю ядро горіха подають до шампанського і іншим виноградним винам.
З волоським горіхом можна приготувати чудовий торт:
ІНГРЕДІЄНТИ
вершки жирністю 35% – 150 мл
цукор – 300 г
мигдальний лікер – 2 ст. л.
очищені волоські горіхи – 200 г
яйця – 9 шт.
ванільний цукор – 1,5 ч. л.
мигдальні пластівці для прикраси
розмелений фундук – 300 г
вершкове масло – 250 г
Волоські горіхи нарізати ножем, змішати з фундуком і 200 г цукру. Білки відокремити від жовтків, збити в міцну піну і додати до горіхів. Два деко змастити маслом і накрити листами пергаменту, розкласти на них тісто і поставити в розігріту до 170 °С духовку на 40 хв.
У каструлі збити жовтки з цукром і ванільним цукром, додати вершки. Поставити на невеликий вогонь і, помішуючи, довести масу до загусання. Зняти з вогню, охолодити, збити з лікером і вершковим маслом до однорідності.
Від колишніх коржів відокремити папір. Прошарувати коржі кремом, скласти один на одного, підрівняти краю. Посипати торт мигдальними пластівцями.
Приємного чаювання!
- Новинки! "Золота серія" вже у продажХочемо Вас познайомити з новими смаками приправ!Повна версія новини