Норі - пресовані листи морських водоростей, схожі на папір, які японські кулінари використовують для приготування ролів. Саме в них загортають шматочки риби разом із грудочками рису, овочами тощо. Нори найчастіше використовують для приготування суші та онігірі. Ці водорості можуть бути гарніром або смаковою добавкою для локшини.
Водорості Норі збирають кілька разів на рік. Нори першого врожаю – найщільніші, насичені смаком та корисними речовинами, найпружніші і тому найзручніші для приготування ролів. Норі містять вітаміни А і С, вуглеводи, рослинні протеїни та мінерали – йод, кальцій, залізо та фосфор. Відомо, що продукти, приготовані з водоростей, мають першорядне значення для людей, які мають нестачу йоду, страждають підвищеним рівнем холестерину, а також слабкою роботою імунної системи. Рекомендуються норі при захворюваннях щитовидної залози, атеросклерозі та варикозному розширенні вен.
"Роли з сьомгою та огірком"
Інгредієнти на 2 порції
- Рис – 1 ст.
- Норі – 3 аркуші
- Філе сьомги – 150 г
- Огірок - 1 шт.
- Рисовий оцет – 2-3 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст.
- Сіль - 0,25 ч.л.
- Кунжут – 50 г
https://okean.dp.ua/p84410441-kunzhut-125.html
http://okean.dp.ua/p881434590-smes-belogo-chyornogo.html
- Соєвий соус – 100 мл
- Маринований імбир – 50 г
http://okean.dp.ua/p965147270-imbir-marinovannyj-230.html
- Васабі – 30 г
Спосіб приготування
Промити рис кілька разів, доки вода не стане прозорою. Помістити рис у ємність для варіння та залити водою. Води має бути у півтора рази більше, ніж рису. Довести рис до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити 10-15 хвилин.
Додати в рис оцтове заправлення. Для цього змішуємо 2-3 ч. л. рисового оцту, 0,5 ст.л. цукру та 0,25 ч.л. солі. Щоб сіль і цукор швидше розчинилися, можна нагріти отриману суміш у мікрохвильовій печі або печі.
Нарізати сьомгу та огірок смужками. На килимок покласти листя водоростей норі блискучою стороною вниз. Розкласти на норі зварений рис, залишивши з краю 1,5 см. вільного місця. Викласти в ряд сьомгу та огірок, після чого за допомогою бамбукового килимка закрутити все у рол.
Нарізати роли з сьомгою та огірком, попередньо трохи змочивши ніж. Подавати на стіл разом з васабі, імбиром, соєвим соусом та смаженим кунжутом.
СМАЧНОГО!
Основні | |
---|---|
Склад | Водоросли сушеные. |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Призначення | Азіатська кухня. |
Нормативний документ | ТУ У 10.8-37901535-002: 2014 |
Виробник | ТОВ "Akura" |
Склад (укр.) | Сушені Водорості. |
Термін зберігання | 24 міс. |
Умови зберігання | Зберігати в сухих, чистих, добре провітрюваних приміщеннях, не зараженых шкідниками, t°<20°, f<75%. |
Енергетична цінність (на 100 г продукту) | 188 кДж/45 ккал. |
Вага | 28 г |
- Ціна: 102,66 ₴