Специи, пряности и приправы. Думаете, это одно и то же?
СПЕЦИИ — добавляют в кушанье в процессе готовки для того, чтобы усилить вкус, сделать его сладким, соленым или острым. Соль, сахар, сода, уксус, лимонная кислота, дрожжи и алкоголь — вот настоящие специи!
ПРИПРАВА — більш широке поняття. В її складі можуть бути і спеції, прянощі, і ароматизатори, а можуть і не бути. Наприклад, коли ми заливаємо гриби сметаною — сметана буде вважатися приправою. До великого сімейства приправ відносяться всі соуси, кетчупи, сухі суміші прянощів і спецій.
ПРЯНОЩІ — це, власне, те, що ми помилково називаємо "спеціями", а саме — ароматні листя, коріння, плоди. Загалом, все, що росте. Крім апетитного запаху, вони можуть надавати їжі гострий, терпкий або гіркий смак. Більшість прянощів — за сумісництвом лікувальні трави. Вони пригнічують ріст і розвиток бактерій, активізують виведення шлаків з організму. До прянощів ми відносимо і деякі городні рослини (цибуля, часник та ін), і зелень.
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті