Топ-10 продуктів з високим вмістом вітаміну C
Ми підготували для вас Топ-10 продуктів з високим вмістом вітаміну С.
На першому місці сухий шипшина з вмістом 1200 мг/100 г продукту і свіжий шипшина з вмістом 470 мг/100 г продукту. У ньому такий великий вміст вітаміну С, що фахівці радять після кожного прийняття відвару шипшини полоскати порожнину рота водою, щоб не пошкодити зубну емаль.
Почесне друге місце зайнятий жовтий солодкий перець 250(мг/100 г (продукту)). Також багато вітаміну С і в червоних плодах.
На третьому місці розташувалася обліпиха 200 (мг/100 г (продукту)). Вітамін С міститься у плодах і листках.
Четверте місце — Петрушка 150 (мг/100 г (продукту)). У 100 грамах цієї зелені міститься дві добові норми підбадьорливого вітаміну С.
П'яте — Брюссельська капуста 120 (мг/100 г (продукту)). Далеко не всі її люблять, але є для користі здоров'я вкрай рекомедуємо.
Шосте — Зелений кріп 100 (мг/100 г (продукту)). Листя кропу містять Вітамін С.
Сьоме — Червона горобина 70 (мг/100 г (продукту)). Горобина відмінно підвищить ваш імунітет, але варто пам'ятати що її ягоди протипоказані людям, у яких підвищена згортання крові, при деяких захворюваннях серцево-судинної системи
Восьме — Ківі, папайя 71-92,1 (мг/100 г (продукту)). Приємним бонусом ківі є те, що на відміну від інших фруктів при консервуванні вітаміни не пропадають. Це обумовлено певною кислотністю м'якоті плоду, яка і сприяє збереження корисних елементів.
Дев'яте — Апельсини, полуниця 60 (мг/100 г (продукту)). Як не дивно, але всіма улюблені апельсини зайняли передостаннє місце. Варто задуматися над тим, які фрукти вживати при застуді.
Десяте — Грейпфрут, лимон, мандарини 40 (мг/100 г (продукту)). Закриває нашу десятку чарівна трійка цитрусових.
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті