Ізмір Кефтеси (Izmir Köftesi).
Ті, хто знайомий з цим блюдом знають, що котлети і картоплю спочатку обсмажуються окремо в рослинному маслі, а потім вже разом з помідорами та болгарським перцем запікаються в духовці.
Цей рецепт більш швидкий і здоровий варіант, т. к. попередньо нічого не обсмажується і страва виходить зовсім не важким, але в теж час залишається ситним.
Поєднання котлет, картоплі, помідорів, часнику і болгарського перцю дає страві приголомшливий смак! Червоний гоструватий соус надає додатковий присмак, і робить страву ще яскравіше. Дуже смачно вымакивать цей соус свіжим хлібом.
Вам знадобиться:
Для котлет:
Фарш яловичий - 500 гр.,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Чебрець сухий - 1/4 ч. л.,
Чорний перець мелений - 1/4 ч. л.,
Червоний перець мелений - 1/4 ч. л.,
Сіль - за смаком
Сухарі панірувальні - 4 ст. л.
Овочі:
Картопля (середній) - 3-4 шт,
Помідори - 2 шт..
великий Болгарський перець (червоний або зелений) - 2 шт,
Часник - 5 зубчиків.
Соус:
Томатна паста - 0,5 ст. л.,
гаряча Вода - 250 мл,
Олія оливкова (соняшникова) - 4 ст. л.,
Розмарин свіжий (у мене сухий) - 1-2 гілочки,
Перець чорний мелений - 1/4 ч. л.,
Перець червоний мелений - 1/4 ч. л.,
Сіль - за смаком
Як готувати:
1. Змішати всі інгредієнти для котлет (тюфтельок) і добре вимісити фарш. Наліпити довгі котлетки, як для люля-кебаб (у мене вийшло 12 шт., як раз по 3 шт. на порцію)
2. У форму для запікання покласти котлети, картопля нарізану на 4 частини, помідори нарізані кружальцями, болгарський перець на 4-6 частин і розкидати зубчики часнику.
3. Добре змішати всі інгредієнти для соусу і залити їм овочі.
4. Форму для запікання щільно закрити фольгою і поставити в нагріту духовку до 200 гр. на 1 - 1,5 години. Після години запікання перевірте картоплю на м'якість, якщо він готовий, виймайте форму, якщо ні - залиште запікатися ще на пів-години.
5. Подаємо блюдо гарячим зі свіжими коржами (пітою, хлібом).
Приємного апетиту!
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті