Продавець Интернет-магазин "Океан Вкуса" розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2135 відгуків
+380 (98) 400-91-15
+380 (68) 369-75-33
0 (800) 21-53-46
Дніпро, Україна
Интернет-магазин Океан вкуса
Кошик

Ізмір Кефтеси (Izmir Köftesi).

Ізмір Кефтеси (Izmir Köftesi).

Ті, хто знайомий з цим блюдом знають, що котлети і картоплю спочатку обсмажуються окремо в рослинному маслі, а потім вже разом з помідорами та болгарським перцем запікаються в духовці.  
Цей рецепт більш швидкий і здоровий варіант, т. к. попередньо нічого не обсмажується і страва виходить зовсім не важким, але в теж час залишається ситним.
Поєднання котлет, картоплі, помідорів, часнику і болгарського перцю дає страві приголомшливий смак! Червоний гоструватий соус надає додатковий присмак, і робить страву ще яскравіше. Дуже смачно вымакивать цей соус свіжим хлібом.

Вам знадобиться:

Для котлет:
Фарш яловичий - 500 гр.,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Чебрець сухий - 1/4 ч. л.,
Чорний перець мелений - 1/4 ч. л.,
Червоний перець мелений - 1/4 ч. л.,
Сіль - за смаком
Сухарі панірувальні - 4 ст. л.

Овочі:
Картопля (середній) - 3-4 шт,
Помідори - 2 шт..
великий Болгарський перець (червоний або зелений) - 2 шт,
Часник - 5 зубчиків.

Соус:
Томатна паста - 0,5 ст. л.,
гаряча Вода - 250 мл,
Олія оливкова (соняшникова) - 4 ст. л.,
Розмарин свіжий (у мене сухий) - 1-2 гілочки,
Перець чорний мелений - 1/4 ч. л.,
Перець червоний мелений - 1/4 ч. л.,
Сіль - за смаком



Як готувати:

1. Змішати всі інгредієнти для котлет (тюфтельок) і добре вимісити фарш. Наліпити довгі котлетки, як для люля-кебаб (у мене вийшло 12 шт., як раз по 3 шт. на порцію)

2. У форму для запікання покласти котлети, картопля нарізану на 4 частини, помідори нарізані кружальцями, болгарський перець на 4-6 частин і розкидати зубчики часнику.

3. Добре змішати всі інгредієнти для соусу і залити їм овочі.

4. Форму для запікання щільно закрити фольгою і поставити в нагріту духовку до 200 гр. на 1 - 1,5 години. Після години запікання перевірте картоплю на м'якість, якщо він готовий, виймайте форму, якщо ні - залиште запікатися ще на пів-години.

5. Подаємо блюдо гарячим зі свіжими коржами (пітою, хлібом).

Приємного апетиту!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner