Продавець Интернет-магазин "Океан Вкуса" розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1297 відгуків
0800 215 346
+38068 369 75 33
УкраинаДніпропетровська областьДніпро
Интернет-магазин Океан вкуса
Кошик

Аджика: 17 рецептів на будь-який смак

Аджика: 17 рецептів на будь-який смак

Як же взимку обійтися без аджики!? Цей пікантний, гострий соус завжди знайде застосування за вашим столом. Сподіваємося з представленого розмаїття ви знайдете для себе підходящий рецепт

Рецепт №1
5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 16 штук гіркого перцю, 300 г часнику, 0,5 кг хрону, 1 скл. солі, 2 скл. оцту, 2 скл. цукру.
Все перемолоти на м'ясорубці, включаючи насіння з перцю (в ньому обрізаються тільки хвостики і всередині він не вичищається), додати цукор, сіль, оцет, дати постояти хвилин 50, розлити по пляшках. Кип'ятити не треба. Добре зберігається в пляшках без холодильника.

Рецепт №2
200 г часнику, 4 палички хрону, 2 пучка петрушки, 2 пучка кропу, 10 солодких перців, 20 гірких перців, 2 кг помідорів, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. солі, 1 скл. оцту.
Пропустити через м'ясорубку з дрібної гратами, додати сіль, цукор. Дати постояти в посуді 2-3 дні, потім додати оцет, добре перемішати і розкласти по банках.

Рецепт №3
5 кг помідорів, 2 кг яблук, 2 кг моркви, 2 кг солодкого перцю, 300 г гіркого перцю, 300 г часнику, 1 л раст. масла, 2-3 ст. л. солі.
Все пропустити через м'ясорубку, додати сіль, масло і варити 2 години. Закривати в стерилізовані банки.

Рецепт №4
5 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 5-10 шт. гіркого перцю, 0,5 кг цибулі, 0,5 л раст. масла, 5-7 головок часнику, сіль.
Все пропустити через м'ясорубку і варити 2 години.

Рецепт №5
5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 0,5 кг хрону, 300 г часнику, 16 штук гіркого перцю, 2 скл. оцту, 2 скл. цукру, 1 скл. солі.
Внутрішність перцю не вичищати, видалити тільки зелені хвостики, а насіння залишити. Все пропустити через м'ясорубку, додати оцет, цукор і сіль. Дати постояти 50 хвилин, потім розлити в чистий посуд. Варити не треба, зберігати без холодильника.

Рецепт №6
2,5 кг помідорів, 1 кг яблук (антонівка), 1 кг моркви, 1 кг солодкого перцю, 1 скл. цукру, 1 скл. раст. масла, 3 стручки гіркого перцю, 200 г подрібненого часнику, сіль.
Помідори, яблука, моркву і солодкий перець пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою і кип'ятити 1 годину. Після кип'ятіння додати цукор, соняшникова олія, гіркий перець, часник і сіль. Не кип'ятити, лише довести до кипіння. Гіркого перцю можна покласти більше або менше (за смаком).

Рецепт №7
5 кг стиглих помідорів, 5-6 головок часнику, 100 г солі, 1 гострий перець, 6 великих коренів хрону, солодкий перець.
Все пропустити через м'ясорубку, перемішати і розкласти по ємностях, зберігати в холодильнику.

Рецепт №8
1 л перемелених на м'ясорубці помідорів, 1 скл. часникових зубчиків, 1-2 ст. л. солі.
Перемелені і посолені помідори з часником витримати кілька годин, щоб сіль розійшлася, не забуваючи перемішати хоча б пару раз, і розлити в стерилізовані банки.

Рецепт №9
1 кг солодкого перцю, 250 г гострого перцю, 250 г часнику, 250 г моркви, 250 г зелені петрушки, 250 г солі.
Всі інгредієнти пропустити через м'ясорубку. Перемішати з сіллю, аджика готова.

Рецепт №10
1 кг моркви, 1 кг солодкого перцю, 1 кг яблук (Антонівка), 4 кг помідорів, 0,5 скл. солі, 2 скл. очищеного часнику, 1,5 скл. раст. масла, 2-3 стручки гіркого перцю.
Все натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Варити 30-40 хв. і закрити в банки. Часнику і гіркого перцю можна покласти більше або менше - за смаком.

АДЖИКА ГРУЗИНСЬКА
1 кг стручкового гострого сухого червоного перцю, 50-70 г насіння коріандру, 100 г хмелі-сунелі, трохи меленої кориці, 200 г волоських горіхів, 300-400 г крупної солі, 300 г часнику.
Гострий червоний перець замочити на годину. Додати коріандр, хмелі-сунелі, корицю, горіхи, часник і сіль. Пропустити 3-4 рази через м'ясорубку з дрібною решіткою. Зберігати в будь-якому місці, при будь-якій температурі, але бажано в закритому посуді, інакше висихає. Змішана з сіллю аджика хороша для обмазування курки або м'яса перед смаженням у духовій шафі.

АДЖИКА З БАКЛАЖАНАМИ
Всі складові пропустити через м'ясорубку, додати масло і, помістивши в емальовану каструлю, кип'ятити 40-50 хвилин. Оцет додати в кінці варіння. Закатати в підготовлені банки.
1,5 кг помідорів, 1 кг баклажанів, 300 г часнику, 1 кг солодкого перцю, 3 стручки гіркого перцю, 1 скл. раст. масла, сіль, 100 г оцту.

АДЖИКА "НЕМАЄ СПОКОЮ ГРІШНОГО"
2 кг помідорів, 20 солодких перчин, 10-15 гірких перчин, 400 г часнику, 3 палички хрону, 2 пучка петрушки, 2 пучка кропу.
Все перекрутити на м'ясорубці, потім в отриману суміш додати 4 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру і пів-пляшки оцту. Перемішати, розлити в банки, закрити поліетиленовими кришками.

АДЖИКА ПО-ВІРМЕНСЬКИ
5 кг стиглих помідорів, 1 кг часнику, 500 г гіркого стручкового перцю, сіль.
Все пропустити через м'ясорубку, посолити і залишити в емальованому посуді на 10-15 днів, щоб аджика перебродила, не забуваючи її щодня перемішувати. Солити слід помідорний сік, до того як додасте часник і перець, інакше потім смаку солі не відчуєте.

АДЖИКА ЯБЛУЧНА
Помідори і яблука очистити від шкірки, перець нарізати, часник розділити на часточки, дрібно порізати, все пропустити через м'ясорубку (крім часнику), залити раст. маслом і тушкувати на середньому вогні близько 2 годин. За 10-15 хвилин до готовності додати часник, дати прокипіти, в гарячому вигляді розлити в простерилізовані банки і закупорити.
1,5 кг помідорів, 0,5 кг моркви, червоного солодкого болгарського перцю і яблук, 300 г часнику, 3-4 стручки гіркого перцю, 0,5 л раст. масла.

АДЖИКА ДОМАШНЯ
2,5 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг перцю солодкого (червоного).
Все пропустити через м'ясорубку. Додати 1 скл. раст. масла, 1 скл. цукор., 1/4 стак. солі. Суміш покласти в емальовану каструлю і тушкувати, помішуючи, 1 годину. Зняти з вогню, остудити. Потім додати 1 склянку часнику, пропущеного через м'ясорубку, 2 стручки гіркого перцю.
Холодну аджику розфасувати в стерилізовані банки і закупорити, можна і поліетиленовими кришками.

АДЖИКА ПО-КИЕВСКИ
5 кг стиглих помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг яблук (чим кисліше, тим краще), 1 кг моркви, 2 ст. л. солі, 200 г цукру, 400 г раст. масла, 2 ст. л. червоного пекучого перцю (можна покласти 1 ст. л. чорного, 1 ст. л. червоного).

Всі овочі пропустити через м'ясорубку (помідори краще попередньо очистити від шкірки). Щоб помідори легко чистяться від шкірки, їх потрібно залити окропом на 5-7 хвилин. Заправити олією, цукром, сіллю, спеціями і уварювати години 2-5 до потрібної консистенції. Готову аджику розлити гарячої по стерилізованим банкам, закатати і укутати.

Інші статті