Продавець Интернет-магазин "Океан Вкуса" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2514 відгуків
+380 (98) 400-91-15
+380 (68) 369-75-33
0 (800) 21-53-46
Дніпро, Україна
Интернет-магазин Океан вкуса
Кошик

Кориця і її корисні властивості

Кориця і її корисні властивості

Стабілізуючи показник цукру в крові, вона зменшує постійне бажання з'їсти щось солоденьке». Як показали дослідження німецьких медиків, якщо вживати 2 р. кориці щодня рівень цукру в крові знижується на 10%, а кількість холестерину – на 13%.

У результаті, можна сказати, що ця пряність має подвійний ефект на організм людини, знижуючи тим самим ризик серцевих захворювань. Так що в наступний раз не бійтеся побалувати себе шарлотка з корицею , або (якщо на борошняне – суворе табу) спробуйте додати її в інші страви і напої, наприклад, кава, ромашковий чай, йогурт, або кашу.

Застосування кориці в кулінарії

У цілому вигляді корицю додають рідкі страви, в молотом — у другі і в тісто. Закладають її за 7-10 хвилин до готовності горячою страви і безпосередньо перед подачею на стіл — у фруктові салати, сирні маси і тд В різних країнах корицю додають у їжу в різних кількостях Особливо багато кладуть її в блюдо в східній, індійської та китайської кухні — в середньому від 0,5 до 1 чайної ложки на 1 кілограм рису, сиру, м'яса, тесту або на 1 літр рідини.

У цейлонської кориці солодкуватий аромат і дуже ніжний, тому найчастіше вона використовується в кондитерському виробництві та кулінарії. Додають її у печиво, кекси, паски пряники, солодкі пироги з начинкою, а також в кулі т і солодкі плови, компоти, варення, муси, желе і сирні пасти. У сучасній західноєвропейській кухні корицю можна зустріти в модних фруктових салатах і навіть в деяких овочевих. Вона добре поєднується зі шпинатом, морквою, червоною капустою і молочної кукурудзою, а також з стравами з яблук, айви і груш. Також додають її у холодні фруктові супи із свіжих або сушених фруктів.

У східній, середньоазіатської і закавказької кухні корицю додають при приготуванні холодних і гарячих страв і домашньої птиці і других страв з баранини Корицю можна зустріти в харчо, чихиртме і самих різних пловах. У Китаї і Кореї вважають, що кориця облагороджує смак жирного м'яса. Також кориця входить до складу різноманітних сумішей сухих прянощів — карі, єреванська суміш, сухі духи, а також у суміші для фруктових, грибних і м'ясних маринадів. Корицею ароматизують лікери, пунші, гроги, домашні напої і десерти.

В якості ароматної приправи використовують не лише кору, але і так звані "цинамонові нирки" — незрілі плоди коричника, зібрані відразу після цвітіння і зовні схожі на гвоздику. "Нирки" менш ароматні, ніж кора, однак їх запах дуже цікавий — м'який, чистий і солодкий (щоб домогтися максимального пахощів, їх треба дуже тонко змолота). Таку спецію люблять у Китаї (правда, тут збирають плоди з касії) і в Індії (штат Гуджарат). Індійські і тайські кулінари цінують і листя китайського коричного дерева в якості ароматичної добавки в каррі. Листя дуже схожі на лаврові, але дрібніше і тонше.

У Росії з корицею традиційно готували молочні супи, оладки, каші і заливну рибу, в Закавказзі її додавали до страв з м'яса, овочів і бобів, клали в супи (наприклад, в харчо і чихиртму) і в плов з баранини. У Білорусії присмачували моченую брусницю, а на Україні застосовували при маринуванні огірків і засолюванні арбузов. Втім, не тільки на Україні. Ще в "Домострої" наводиться досить цікавий рецепт зберігання кавунів.

Теплий чарівний аромат прянощів особливо добре поєднується з яблуками, грушами і шоколадом, тому справжні гурме завжди додають у каву-капучіно дрібку тертого шоколаду і кориці. Її використовують для ароматизації напоїв, маринадів, печива, булочок і солодких страв з сиру і фруктів, додають в овочеві та фруктові салати, страви з птиці, свинини і баранини. Наприклад, класично приготовані фаршировані баклажани або грецьке рагу з ягняти просто немислимі без кориці.

Кориця, як чарівна фея, може перетворити найпростіше блюдо в ласощі — наприклад, посипані цукром і корицею сухарики (cinnamon toasts) перетворюються в улюблене частування на традиційних чаювання в коледжі Оксфорда і Кембриджа. Однією з кулінарних родзинок Франції вважаються коричні кексики з Бордо (le canelle de Bordeaux). Їх придумали економні черниці. В трюмах суден, які доставляли борошно, вони збирали залишки, замішували її з маслом і цукром, наповнювали тестом бронзові формочки, посипані цукром і корицею. В гарячій печі цукор карамелізувалась, і кекси виходили ароматними і святково-ошатними — гладкими і блискучими. У деяких європейських країнах корицю часто додають в домашнє пиво, що, ймовірно, походить від традиції на Різдво пригощатися підігрітим пивом або вином зі спеціями.

Застосування кориці в медицині

У медицині її використовують як антисептичний засіб.

Спиртовий екстракт кори кориці китайської активний у відношенні різних грампозитивних і грамнегативних бактерій, надає згубну дію на туберкульозні палички і віруси.

Кориця сприяє підвищенню апетиту, поліпшенню травлення, нормалізації роботи шлунка і кишечника. Активізує роботу нирок, печінки, жовчного міхура.

Авіценна стверджував, що масло кориці чудово допомагає при тремтінні кінцівок, а сьогодні гомеопати застосовують корицю як засіб від морської хвороби.

 

Вміст корисних речовин

У корі міститься 1-2 % ефірного масла, що складається головним чином з альдегіду коричної кислоти (близько 90 %), а також трохи дубильних речовин. Запах кори ароматний, приємний, смак солодкуватий, пряний і злегка терпкий.

 

Поради шеф-кухаря:
  • 1.Кориця застосовується для ароматизації соусів, маринадів, кондитерських виробів, варення, компотів, різних страв з сиру і т. д.
  • 2.Дуже цікавий смак кориця надає кисляку, варенцу, кефіру.
  • 3.Порошок кориці краще купувати в невеликих кількостях — він швидко втрачає свій аромат.
  • 4.Смак паличок кориці набагато стійкіше, хоча їх досить важко тонко перемолоти.
  • 5.Порошок кориці додають тільки в самому кінці приготування (не більше ніж за 10 хвилин до закінчення), так як при тривалій тепловій обробці кориця додасть страві неприємну гірчинку...
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner