Енергетичний салат з бобових
На 4-6 порцій знадобиться:
2 склянки бурого рису (якщо не любите, можна взяти білий)
1/2 склянки сочевиці (бурою, зеленою, коричневою), промити
4 склянки води
150-200 г свіжого шпинату, вимити
3 томату, нарізати часточками
1 болгарський перець, нарізати кубиками
1 великий свіжий огірок, нарізати тонкими скибочками
1 склянку стручкової зеленої квасолі, можна взяти заморожену, обрізати кінці і нарізати невеликими шматочками
1/2 червоною цибулини, нарізати кубиками
2 моркви, натерти
банка консервированной фасоли (около 450 г), слить жидкость и промыть
банка консервированного нута (около 450 г), слить жидкость и промыть
заправка для салата на ваш выбор - растительное масло, сметана, майонез, уксус
В кастрюлю положите рис и чечевицу, влейте воду и доведите до кипения, посолите по вкусу. Убавьте огонь до небольшого и варите 40–50 минут, пока рис не станет мягким. Закройте крышкой и дайте 10 минут настояться.
В салатнице перемешайте шпинат, томаты, сладкий перец, огурец, фасоль, лук, морковь, нут.
Замість квасолі і нуту можна взяти зелений горошок, також добре підходить до цього салату і консервована кукурудза.
На теплий рис із сочевицею викладіть овочі, полийте зверху салатною заправкою, подавайте до столу. Це дуже ситна та поживна страва; якщо його з'їсти з ранку, енергії вистачить на весь день.
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті