Все що необхідно знати про солі і перці
Страва набуває смаковий відтінок в залежності від того, яку сіль ви використовуєте. Морську або копалини палеозойської. Без сумнівів морська сіль корисніше, так як в ній міститься багато мінералів і йоду.
Неочищена сіль (чорна) яку видобувають в Північній Індії, багата залізом і натрієм. Має запах сірки і підходить для вегетаріанських страв.
Рожева сіль, яку ще називають гімалайської, містить у собі 84 мікроелемента. Така сіль чудово підходить для риби і м'яса. А цвіт у неї рожевий завдяки тому, що сіль змішується з червоною вулканічним пилом.
До сирих овочів чудово підходить морська сіра сіль. Така сіль має прекрасний аромат, містить у собі до 30% хлориду натрію. Її збирають і очищають вручну.
Якщо у вас є бажання, то ароматну сіль можна приготувати самим. Для цього вам буде потрібно: 3 зубчики часнику, 3 ч. л. солі, спеції за вашим смаком. Візьміть часник подрібніть, потім змішайте з сіллю. Додайте приправу і перемішайте. Після цього покладіть суміш у контейнер і приберіть в темне місце до тих пір, поки часник не висохне (приблизно тиждень). Ну, а якщо вам, коли не чекати, то отриману суміш просто прожарити на сковороді або в духовці. Так само можна додавати і селеру, і цибулю.
Солити і перчити страву краще всього в кінці приготування.
У кулінарії добре використовують чорний, білий і зелений, рожевий, запашний перець і всім широко відома паприка.
Чому чорний перець горошком має зморщений вигляд? Справа в тому, що збирають його недостиглі, потім ошпарюють і сушать на сонці. Такий перець прекрасно підходить для консервації і приготування тушкованих страв (рагу). А ось мелений перець підійде для приготування соусу і холодних супів. Але пам'ятайте, що такий перець не можна довго піддавати тепловій обробці, тому додайте його за кілька хвилин до готовності.
Білий перець має гострим яскравим ароматом. Його використовують у приготуванні рибних страв. Додавати його треба за 3-5 хвилин до готовності.
Зеленый перец чаще всего добавляют для приготовления блюд тайской кухни и всевозможных деликатесов. Он имеет вкус более свежести, чем жгучести. Его, так же как и предыдущие, добавлять нужно, за несколько минут до готовности.
Розовый перец, как правило, смешивают с черным, зеленым и белым перцем. Если вы хотите, чтобы блюдо получилось не очень острое, тогда вместо черного перца добавьте розовый. Такой перец прекрасно подходит к десертам. Его используют, не подвергая тепловой обработке просто растолочь и посыпать блюдо. Блюдо приобретает пикантный аромат.
И в завершении предлагаем Вам рецепт соли с пряными травами.
Вам понадобится: 6 ч. л. соли, 2 ч. л. листьев чабреца, 2ч.л. чесночного порошка, 2 ч. л. сушеного сельдерея (лучше подойдет корень), 4 ч. л. укропа (можно сушеного), 4 ч. л. сушеного лука, 4 ч. л. карри (можно сушеного), 1 ч. л. горчичного порошка, 4 ч. л. паприки, 0,5 ч. л. майорана.
Все ингредиенты должны быть сухими иначе, если вы прокалите смесь на сковороде, она будет горчить. Хранить лучше всего в сухом и темном месте. Такая смесь идеально подходит как для мясных, так и для рыбных блюд.
Приємного апетиту! Не бійтеся експериментувати.
Неочищена сіль (чорна) яку видобувають в Північній Індії, багата залізом і натрієм. Має запах сірки і підходить для вегетаріанських страв.
Рожева сіль, яку ще називають гімалайської, містить у собі 84 мікроелемента. Така сіль чудово підходить для риби і м'яса. А цвіт у неї рожевий завдяки тому, що сіль змішується з червоною вулканічним пилом.
До сирих овочів чудово підходить морська сіра сіль. Така сіль має прекрасний аромат, містить у собі до 30% хлориду натрію. Її збирають і очищають вручну.
Якщо у вас є бажання, то ароматну сіль можна приготувати самим. Для цього вам буде потрібно: 3 зубчики часнику, 3 ч. л. солі, спеції за вашим смаком. Візьміть часник подрібніть, потім змішайте з сіллю. Додайте приправу і перемішайте. Після цього покладіть суміш у контейнер і приберіть в темне місце до тих пір, поки часник не висохне (приблизно тиждень). Ну, а якщо вам, коли не чекати, то отриману суміш просто прожарити на сковороді або в духовці. Так само можна додавати і селеру, і цибулю.
Солити і перчити страву краще всього в кінці приготування.
У кулінарії добре використовують чорний, білий і зелений, рожевий, запашний перець і всім широко відома паприка.
Чому чорний перець горошком має зморщений вигляд? Справа в тому, що збирають його недостиглі, потім ошпарюють і сушать на сонці. Такий перець прекрасно підходить для консервації і приготування тушкованих страв (рагу). А ось мелений перець підійде для приготування соусу і холодних супів. Але пам'ятайте, що такий перець не можна довго піддавати тепловій обробці, тому додайте його за кілька хвилин до готовності.
Білий перець має гострим яскравим ароматом. Його використовують у приготуванні рибних страв. Додавати його треба за 3-5 хвилин до готовності.
Зеленый перец чаще всего добавляют для приготовления блюд тайской кухни и всевозможных деликатесов. Он имеет вкус более свежести, чем жгучести. Его, так же как и предыдущие, добавлять нужно, за несколько минут до готовности.
Розовый перец, как правило, смешивают с черным, зеленым и белым перцем. Если вы хотите, чтобы блюдо получилось не очень острое, тогда вместо черного перца добавьте розовый. Такой перец прекрасно подходит к десертам. Его используют, не подвергая тепловой обработке просто растолочь и посыпать блюдо. Блюдо приобретает пикантный аромат.
И в завершении предлагаем Вам рецепт соли с пряными травами.
Вам понадобится: 6 ч. л. соли, 2 ч. л. листьев чабреца, 2ч.л. чесночного порошка, 2 ч. л. сушеного сельдерея (лучше подойдет корень), 4 ч. л. укропа (можно сушеного), 4 ч. л. сушеного лука, 4 ч. л. карри (можно сушеного), 1 ч. л. горчичного порошка, 4 ч. л. паприки, 0,5 ч. л. майорана.
Все ингредиенты должны быть сухими иначе, если вы прокалите смесь на сковороде, она будет горчить. Хранить лучше всего в сухом и темном месте. Такая смесь идеально подходит как для мясных, так и для рыбных блюд.
Приємного апетиту! Не бійтеся експериментувати.
Інші статті
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті