10 ПРОСТИХ СТРАВ З СОЧЕВИЦЕЮ
Суп із сочевиці.
Відміряти 300 гр червоної сочевиці в глечик і додати в 3 рази більше курячого бульйону. Покласти в каструлю з дрібно нарізаною цибулиною і 1 зубчиком часнику, довести до кипіння. Потім подрібнити у блендері і повернути в каструлю. Приправити і додати небагато обсмаженого до шкварок бекону, або смаженої ковбаси чорізо, або ложку сметани і трохи порізаного червоного чилі.
Салат з сочевицею.
Відварити 330 гр зеленої сочевиці з 4 дрібно порізаними пір'ям зеленого лука, 2 зубчиками часнику, шматочком масла в курячому бульйоні, повністю покриває сочевицю. Охолодити, злити, якщо потрібно. Додати 1 ст л червоного винного оцту, 2 ст л оливкової олії, 1 дрібно порізаний запечений солодкий перець і жменю раскрошенного сиру фета (або бринза). Подавати з салатом рокет.
Смачна сочевиця.
Покласти 350 гр зеленої сочевиці в каструлю з 1 дрібно нарізаною цибулиною, 1 зубчик часнику, 1 лавровий лист і гілочка чебрецю. Залити водою. Довести до кипіння і варити протягом 30 хв до м'якості. Злити і дістати трави, приправити і додати шматочок масла, або заправки вінегрет, або трав, або гарячого бульйону і подавати на гарнір.
Сочевиця з сосисками.
Обсмажити 6 свинячих сосисок і 4 тонкі смужки бекону до коричневого кольору. Додати сочевицю і перемішати.Додати 1 банку консервованого яловичого консоме і довести до кипіння, варити 30 хв., або до готовності сочевиці. Додати ложку вершків і 1 ст л красносмородинового желе. Подавати з картопляним пюре.
Бургери з сочевицею.
Відварити червону сочевицю, поки вона не розвариться, додавши рівно стільки води, щоб вона тільки покрила крупу. Обсмажити 1 порізану цибулину, 1 зубчик часнику і 1 порізаний червоний перець щіпка кмину і потім додати в пюре. Приправити. Охолодити пюре і сформувати з нього котлети, обваляти в борошні і обсмажити до коричневого кольору з двох сторін. Подавати з грецьким йогуртом і соусом чилі.
Окіст, тушкований з сочевицею.
Залити водою окіст вагою 1.5 кг і довести до кипіння, злити і повторити. Потім варити 30 хв. Додати 300 г сочевиці, 2 дрібно порізані моркви, 2 дрібно порізані палички селери, 1 лавровий лист, 1 гілочку чебрецю і 8 очищених шт цибулин (шалот). Готувати протягом 1 години, потім додати трохи сметани сочевицю і приправити.
Баранина з сочевицею.
Присипати 4 шматки (ніжки) баранини борошном, покласти в горщик з дрібно нарізаною цибулиною і 2 зубчики часнику, залити бульйоном і варити протягом години. Додати 225 гр коричневого або зеленої сочевиці і банку консервованих помідорів, порізаних; готувати 30 хв. Додати дрібно порізану моркву і порізаний червоний перець і готувати 30 хв. Додати багато нарізаної петрушки і приправити.
Дав.
Отварить 300 гр красной чечевицы с 3 зубчиками чеснока, 1 см тертого свежего имбиря, щепоткой тмина, куркумы и кайенского перца в 750 мл воды до образования пюре. Приправить солью, перцем и лимонным соком, добавить листья кориандра.
Треска с чечевицей.
Отварить 225 гр зеленой чечевицы в 450 мл куриного бульона с 1 лавровым листом в течение 30 мин до мягкости. Добавить 2 ст л нарезанной петрушки. Запечь в духовке 4 (по 175 гр) филе трески при 200 гр С в течение 20 мин. Разложить чечевицу по тарелкам, сверху положить треску и побрызгать оливковым маслом.
Чечевица со шпинатом.
Відварити 200 гр зеленої або коричневої сочевиці з цибулею, нарізаною кружечками і 2 зубчиками часнику до м'якості; злити. Обсмажити 1 дрібно порізану цибулину і 1 зубчик часнику у вершковому маслі, додати 300 гр розмороженого шпинату і обсмажувати, поки вся рідина не випарується. Додати сочевицю і ложку крем фреш або сметани. Перемішати. Приправити сіллю, перцем і лимонним соком.
Відміряти 300 гр червоної сочевиці в глечик і додати в 3 рази більше курячого бульйону. Покласти в каструлю з дрібно нарізаною цибулиною і 1 зубчиком часнику, довести до кипіння. Потім подрібнити у блендері і повернути в каструлю. Приправити і додати небагато обсмаженого до шкварок бекону, або смаженої ковбаси чорізо, або ложку сметани і трохи порізаного червоного чилі.
Салат з сочевицею.
Відварити 330 гр зеленої сочевиці з 4 дрібно порізаними пір'ям зеленого лука, 2 зубчиками часнику, шматочком масла в курячому бульйоні, повністю покриває сочевицю. Охолодити, злити, якщо потрібно. Додати 1 ст л червоного винного оцту, 2 ст л оливкової олії, 1 дрібно порізаний запечений солодкий перець і жменю раскрошенного сиру фета (або бринза). Подавати з салатом рокет.
Смачна сочевиця.
Покласти 350 гр зеленої сочевиці в каструлю з 1 дрібно нарізаною цибулиною, 1 зубчик часнику, 1 лавровий лист і гілочка чебрецю. Залити водою. Довести до кипіння і варити протягом 30 хв до м'якості. Злити і дістати трави, приправити і додати шматочок масла, або заправки вінегрет, або трав, або гарячого бульйону і подавати на гарнір.
Сочевиця з сосисками.
Обсмажити 6 свинячих сосисок і 4 тонкі смужки бекону до коричневого кольору. Додати сочевицю і перемішати.Додати 1 банку консервованого яловичого консоме і довести до кипіння, варити 30 хв., або до готовності сочевиці. Додати ложку вершків і 1 ст л красносмородинового желе. Подавати з картопляним пюре.
Бургери з сочевицею.
Відварити червону сочевицю, поки вона не розвариться, додавши рівно стільки води, щоб вона тільки покрила крупу. Обсмажити 1 порізану цибулину, 1 зубчик часнику і 1 порізаний червоний перець щіпка кмину і потім додати в пюре. Приправити. Охолодити пюре і сформувати з нього котлети, обваляти в борошні і обсмажити до коричневого кольору з двох сторін. Подавати з грецьким йогуртом і соусом чилі.
Окіст, тушкований з сочевицею.
Залити водою окіст вагою 1.5 кг і довести до кипіння, злити і повторити. Потім варити 30 хв. Додати 300 г сочевиці, 2 дрібно порізані моркви, 2 дрібно порізані палички селери, 1 лавровий лист, 1 гілочку чебрецю і 8 очищених шт цибулин (шалот). Готувати протягом 1 години, потім додати трохи сметани сочевицю і приправити.
Баранина з сочевицею.
Присипати 4 шматки (ніжки) баранини борошном, покласти в горщик з дрібно нарізаною цибулиною і 2 зубчики часнику, залити бульйоном і варити протягом години. Додати 225 гр коричневого або зеленої сочевиці і банку консервованих помідорів, порізаних; готувати 30 хв. Додати дрібно порізану моркву і порізаний червоний перець і готувати 30 хв. Додати багато нарізаної петрушки і приправити.
Дав.
Отварить 300 гр красной чечевицы с 3 зубчиками чеснока, 1 см тертого свежего имбиря, щепоткой тмина, куркумы и кайенского перца в 750 мл воды до образования пюре. Приправить солью, перцем и лимонным соком, добавить листья кориандра.
Треска с чечевицей.
Отварить 225 гр зеленой чечевицы в 450 мл куриного бульона с 1 лавровым листом в течение 30 мин до мягкости. Добавить 2 ст л нарезанной петрушки. Запечь в духовке 4 (по 175 гр) филе трески при 200 гр С в течение 20 мин. Разложить чечевицу по тарелкам, сверху положить треску и побрызгать оливковым маслом.
Чечевица со шпинатом.
Відварити 200 гр зеленої або коричневої сочевиці з цибулею, нарізаною кружечками і 2 зубчиками часнику до м'якості; злити. Обсмажити 1 дрібно порізану цибулину і 1 зубчик часнику у вершковому маслі, додати 300 гр розмороженого шпинату і обсмажувати, поки вся рідина не випарується. Додати сочевицю і ложку крем фреш або сметани. Перемішати. Приправити сіллю, перцем і лимонним соком.
Інші статті
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті