Продавець Интернет-магазин "Океан Вкуса" розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1297 відгуків
0800 215 346
+38068 369 75 33
УкраинаДніпропетровська областьДніпро
Интернет-магазин Океан вкуса
Кошик

Про користь сушених продуктів

Про користь сушених продуктів

Ми розповімо Вам про сушених фруктах і овочах, чим вони корисні і як відновити сушені продукти.

1.Абрикоси (курага) — це лікар для серця і судин. В куразі багато калію і антиоксидантів. Курага виводить з організму шкідливий холестерин. Сушений абрикос корисний для людей із захворюваннями щитовидної залози та цукровий діабет.

2. Ананас. Сушені ананаси є джерел калію і магнію, заліза і цинку, вітамінів групи B і клітковини, корисної для травлення. Також сушені ананаси допомагають позбутися від набряків, додають сили і покращують настрій. Допомагають кинути палити – досвід багатьох курців говорить про те, що такі солодкі снеки знижують тягу до куріння.

3.Баклажани. Найціннішим властивістю цього продукту є здатність досить швидко рятувати судини від холестеринових бляшок, і в цілому знижувати концентрацію «поганого» холестерину в крові. У баклажанах міститься багато міді, кобальту і марганцю. Це досить рідкісні елементи, які покращують склад крові і допомагають роботі селезінки. Достатньо в баклажанах і заліза, тому вони корисні при анемії. Баклажани містять багато калію і тому допомагають виводити надлишок рідини з клітин. Баклажани застосовують для зниження рівня цукру в крові.

4.Банани – джерело калію, необхідного серця, печінки, мозку, кістках, зубах, але найбільше – м'язам. Кожному з нас в добу потрібно отримати найменше 1 г калію, а оптимальна добова потреба в ньому для дорослих - 3-4 м . Дітям калій теж необхідний щодоби, у кількості 16 – 30 мг на кг ваги. Недолік калію в організмі може викликати дистрофію навіть при нормальному споживанні білків. Сушені банани багаті натуральним цукром, який при перетравленні легко всмоктується в кров. При тій же масі сушені банани порівняно зі свіжими містять в 5 разів більше калорій. застосовуються в лікувальних цілях. Банан містить білок триптофан, який перетворюється в серотонін. Серотонін покращує настрій, допомагає розслабитися і просто відчути себе щасливим.

5.Виноград (ізюм) корисний всім без винятку, особливо світлий – він містить максимальну кількість калію, багато фосфору – це допомагає під час напруженої інтелектуальної роботи, в період іспитів. Вживання родзинок — хороша профілактика пародонтозу.

6.Вишня сушена підвищує концентрацію уваги і особливо допомагає тим, хто вирішив кинути курити: містяться у вишні речовини послаблюють нікотинову залежність.

7.Гриби. Будь-які сушені гриби допомагають схуднути. Крім того, цінний білок, що міститься у всіх без винятку сушених грибах, за своїми поживними властивостями практично не поступається білку яловичини, але не залишає після себе токсичних речовин. Сушені білі гриби є потужним антидепресантом, стимулятором інтелектуальної діяльності і засобом від мігрені.
Сухі підосичники і підберезники допомагають боротися з анемією, атеросклерозом, а також з «синдромом ледачого кишечника». Для приготування їх потрібно замочити на 4 години у холодній воді, потім віджати і проварити протягом 30 хвилин.
Висушені лисички є прекрасним сорбентом, вони володіють здатністю поглинати шкідливі речовини, які накопичуються в нашому кишечнику, а заодно виводити радіонукліди не гірше червоного вина.Всі без винятку сушені гриби багаті на калій, корисний для серця. Головне – не «псувати» страви з них надмірною кількістю масла або жирних вершків.
З допомогою електросушарок, які ви можете придбати в нашому магазині, можна висушити до 10 кг свіжих грибів за 6 годин.

8.Груша. У плодах груші містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, надавати протизапальну дію і навіть боротися з депресією. В дієтичне харчування з профілактичною і лікувальною метою груша включається при захворюваннях серця, печінки, нирок, цукровому діабеті, порушенні проникності капілярів.
Грушеве лікування можна проводити практично круглий рік, так як плоди при сушінні зберігають майже всі біологічно активні речовини.
Компот із засушеної груші здатний позбавити від застарілого коліту, а також підвищити сексуальну активність.

9.Диня сушена володіє хорошим тонізуючим дією, а також сечогінну, жовчогінну, протизапальну, загальнозміцнюючу, проносним, що очищає властивостями (зовнішньо очищає шкіру, при прийомі всередину - шлунково-кишковий тракт та сечовидільну систему), покращує процеси кровотворення, підсилює перистальтику кишечника, сприяє виведенню з організму холестерину, нормализующе впливає на обмін речовин. У народній медицині диню призначають виснаженим і малокровним хворим, при анемії і атеросклерозі. Особливо корисною вважається диня для осіб, які перенесли захворювання печінки і страждають запорами.

10.Кабачок містить малу кількість калорій, в ньому багато різних мікроелементів – заліза, міді, фосфору, калію, магнію і натрію. Високий вміст вітамінів групи C і B.
Користь кабачків можна було б назвати очевидною, якщо б не його легкоусвояемость організмом. Цей овоч підходить для дитячого харчування, тому що він малоаллергенен. Зазвичай його дають дітям у вигляді протертого пюре.
Відомо, що користь від кабачка проявляється ще і в тому, що в ньому багато вітаміну С, який благотворно впливає на весь шлунково-кишковий тракт. Стимулює роботу імунітету. Кабачки рекомендують людям, що мають недокрів'я, серцево-судинні захворювання, гіпертонію.

11.Ківі. В першу чергу ківі дуже багатий вітаміном С. Його в ягоді міститься навіть більше, ніж у цитрусових. Ківі сприяє засвоєнню організмом м'яса завдяки вмісту в ньому такої речовини як актидин. Завдяки наявності в чималих кількостях в ягоді ківі калію і магнію воно сприяє зниженню артеріального тиску. Вживання ківі сприяє зміцненню стінок судин і перешкоджає утворенню в них тромбів.

Сушене ківі відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою - відмінний перекус, який зручно брати з собою в дорогу, на роботу, в школу. Сушити ківі дуже просто. Досить ввечері почистити, нарізати, покласти в електросушарки для овочів і фруктів та вранці отримати готові снеки.

12.Полуниця сушена зберігає всі свої корисні властивості протягом двох років зберігання. Особливо цінні сушені ягоди вмістом пектинових кислот, які сприяють виведенню з організму шлаків. Корисно вживати в період загострення сезонних хвороб, а саме пізня осінь і рання весна. Також ягоди сушеної полуниці славляться як потужний антидепресант.

13.Помідори сушені. Найціннішим у сушених помідорах є речовина лікопін. Цей каротиноїд був відкритий порівняно недавно і з'ясувалося, що лікопін є найпотужнішим антиоксидантом з яскраво вираженими протипухлинними властивостями. Вчені-онкологи на даний момент зуміли довести, що ця речовина здатна знищувати небезпечні клітини набагато ефективніше поліфенолів (протипухлинних речовин, що містяться в зеленому чаї та червоному вині). Містяться в помідорах хлорогенова і кумарова кислоти істотно знижують шкоду, що наноситься організму канцерогенами, що знаходяться в сигаретному димі.

14.Гарбуз. В її м'якоті містяться цукру, каротиноїди, пектинові речовини, клітковина, макро - і мікроелементи калію, кальцію, магнію, заліза, аскорбінова кислота, вітаміни групи В, Е, PP. Гарбуз зміцнює пам'ять, надає сили фізично слабкому організму. Гарбузову кашу корисно їсти дітям, підліткам і надмірно худим людям. Вона сприяє оздоровленню шлунка і дванадцятипалої кишки. Її корисно їсти страждаючим гастритом, ентеритом, колітом. При цукровому діабеті, підвищеної жирності крові, для виведення з організму зайвої жовчі і слизу гарбуз дає чудодійний ефект.

15.Фініки, особливо єгипетські, здатні перемогти простуду, що супроводжується високою температурою: в них містяться сполуки, близькі за структурою до ацетилсаліцилової кислоти. До речі, це один з небагатьох сухофруктів, містить багато провітаміну В5 – саме він забезпечує нам здоров'я волосся і нігтів.

16.Чорниця – абсолютний лідер за вмістом вітаміну А, здатного зберегти зір. Крім цього, вона знижує рівень цукру в крові, а тому корисна тим, хто страждає діабетом.

17.Чорнослив. Так як в ньому багато рослинної клітковини, чорнослив призначається людям з вадами травного тракту. Чорнослив корисний при авітамінозі і недокрів'ї.

18.Яблука заповнять недолік вітамінів і мінералів, попутно поліпшивши і процес травлення. Яблука - самі низькокалорійні сухофрукти. Свіжі яблука не рекомендовані людям з виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, а також особам з підвищеною кислотністю шлунка. Багатьом з таких людей замість свіжих пропонують печені і сушені яблука, вони вважаються набагато безпечніше.
Сушені яблука також корисні для заміни чіпсів і сухариків. Адже у них все натурально, калорій набагато менше, а користі і вітамінів в рази більше.

Сушені овочі та фрукти зберігають усі свої смакові якості і майже всі вітаміни:

Вітамін C у цілих плодах зберігається майже повністю. А якщо продукт нарізаний перед сушінням, тоді втрати трохи більше.

Повністю зберігається в продуктах каротин. Тому найбільш багаті каротином моркву і солодкий перець слід зберігати в темному місці, щоб уникнути руйнування каротину (провітаміну А).
Харчова цінність сушених продуктів також зберігається. Крім того, за рахунок випаровування вологи посилюється концентрація цукру, чому фрукти і овочі, що містять цукор, стають солодкими. Саме тому калорійність сушених абрикосів в чотири рази вище.

Сушені продукти займають значно менше місця, ніж свіжі. Маса продуктів також набагато нижче. Адже з них видалена більша частина вологи. Сушені продукти дуже зручні в зберіганні, так в банку 0,5 л вміщаються 40 сушених помідорів або 50 сушених перців.

Відновлення сушених продуктів.

Правильно висушені за допомогою електросушарок продукти легко регидрировать (відновити за допомогою води). Вони практично набувають свої початкові розміри, форму і вигляд. Після відновлення вони зазвичай володіють майже тими ж ароматом та смаком і зберігають більшу частину вітамінів і мікроелементів. Є кілька методів відновлення висушених продуктів. Одним з найбільш ефективних способів відновлення сушених продуктів є застосування злектрической пароварки. Покладіть продукти у велику чашку і налийте туди води. Циркулювання пара допоможе волозі проникнути продукти і знову поверне їх до первісного свіжому вигляді. Для найбільш успішної регідратації дотримуйтесь інструкції по експлуатації вашою пароварки.

Можна вдатися до замочуванню висушених продуктів в дрібному посуді. Необхідно налити води, щоб вона тільки покривала продукти, почекати 1-2 години, поки продукти відновляться. Якщо ви робите замочування на ніч, то поставте ємність в холодильник.
Інші статті