4 КРАЩИХ РЕЦЕПТА ЗИМОВОГО ЧАЮ
1. Імбирний чай
Чай з імбиру володіє тонізуючою властивістю, він повертає ясність думки і, завдяки цьому, особливо показаний людям інтелектуальної праці і творчих професій.
Корінь імбиру сприяє розрідженню крові, тому багато східні лікарі вважають, що імбир відноситься до засобів профілактики пухлин.
Також імбирний чай допомагає травленню і дуже благотворно впливає на колір шкіри.
Гарячий імбирний чай з лимоном – це одне з найкращих засобів для профілактики застуди.
Інгредієнти:
- 1 л води
- 3 ст. л. дрібно натертого імбиру (або порізаного скибочками),
- 3 ст. л. меду
- щіпка меленого чорного перцю
- 1 лимон або апельсин
- нарубані листя м'яти (за бажанням)
Приготування:
1. У закипілу воду кидаємо натертий імбир. Коли він кілька хвилин покипить, ретельно проціджуємо в чашку. Потім додаємо перець, лимон (апельсин), м'яту і мед. Подаємо гарячим!
2. Обліпиховий чай
Обліпиха – це джерело вітамінів. В ній вдвічі більше корисного вітаміну С, ніж у цитрусових, і вдвічі більше вітаміну Е, ніж у пшеничному олії. Є в обліписі і інші вітаміни, а також антиоксиданти і поліненасичені жирні кислоти, що відповідають за здоровий і молодий вигляд шкіри.
Чай з обліпихи і меду – це найкращий антидепресант. Це довели вчені, а ми підтверджуємо. Також обліпиха володіє сильною протизапальною дією. А ще це дуже-дуже смачно!
Інгредієнти:
- 150 г обліпихи
- 2 ст. л. чорного чаю
- 2 ст. л. меду
- 500 мл води
Приготування:
1. Ягоди обліпихи добре промий, 2/3 частини помни ложкою в пюре. У чайник поклади обліпихова пюре, ягоди і чорний чай.
2. Залийте все окропом, укутайте і дай настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай розлийте через ситечко, додавши мед за смаком. Можете готувати цей напій без додавання чорного чаю.
3. Марокканський м'ятний чай з корицею
М'ятний чай – це універсальний напій. Його можна пити як холодним, так і гарячим. Вранці він додає бадьорості, в обід додасть сил і допоможе з травленням, а ввечері ідеально розслабить. Спробуй приготувати марокканський м'ятний чай, це теж дуже смачно.
Інгредієнти:
- 1-2 палички кориці
- 4 гілочки гвоздики
- цедра апельсина
- цедра лимона або лайма
- сушений імбир (3 скибочки)
- 1 лайм
- 1-2 шматочки коричневого цукру
- пучок м'яти
- 3 ч. л. чорного листового чаю
- 500 мл води
Приготування:
1. Зріж з апельсина і лимона цедру, наріж соломкою, м'яту пам'ятай в руці або ступкою прямо в чайничку. У чайник відправ 2 палички кориці, додай гвоздику, цедру апельсина і лимона, порізаний лимон або лайм, імбир, 2 шматочка коричневого цукру, м'яту, 3 чайні ложки чаю і залий окропом.
4. Чай із шипшини з медом
Плоди шипшини багаті вітаміном С і дубильними речовинами, що дуже сприятливо впливають на травлення. Цей чай допомагає знизити надлишковий холестерин в організмі. Такий склад чаю з плодів шипшини робить його відмінним засобом для підтримки імунітету.
Інгредієнти:
- 20 г плодів шипшини
- 15 г меду
- 5 г лимонного соку
- 200 мл води
Приготування:
1. Сушені плоди шипшини подрібни, залий окропом, вари 10 хвилин в емальованому посуді при закритій кришці, потім дай йому настоятися 10 хвилин.
2. Відвар процідити. Додай мед, лимонний сік.
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті