ТОП-5 РИБНИХ РЕЦЕПТІВ ДЛЯ ВЕЧЕРІ
1. Риба "по-французьки" на вечерю
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Філе риби - 500 г (у нас судак)
● Помідор - 1 шт
● Натуральний йогурт - 1 ст. л
● Сир нежирний - 75 г
● Сіль, перець - за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Рибу нарізати невеликими шматочками. Посолити, поперчити, залишити на 15-20 хвилин. Викласти у форму.
Наступним шаром йдуть нарізані кружечками помідори. Далі змащуємо йогуртом. Натираємо на дрібній тертці сир. Викладаємо останнім шаром. Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин. Наше блюдо готове.
2. Біла риба з соусом і овочами
ІНГРЕДІЄНТИ:
● 1 червоний перець
● 1 томат середній
● 1 лайм
● 500 г філе тріски (або іншої білої рибки)
● 1/2 білого лука
● 2 зубчики часнику
● базиліка, петрушка, розмарин
● мелений чорний перець, куркума
● оливкова олія
ПРИГОТУВАННЯ:
Бланшируем помідор! Не лякаємося - звучить страхітливо, звичайно, але все просто. Робимо на томаті хрестоподібний надріз, опускаємо в окріп на пару хвилин. Знімаємо шкірку, видаляємо насіння. Дрібно ріжемо перець, томат, шаткуємо цибулю, часник, базилік і петрушку. Припускаємо цибулю і часник в сковорідку з 3 ст. л. води.
Додаємо перці, тушкуємо хвилин. Додаємо томат, базилік, петрушку, куркуму і мелений чорний перець. Вичавлюємо сік лайма в суміш. Тушкуємо ще хвилин 5-6. Соус готовий! Розігріваємо духовку до 180°. Моєму філе, укладаємо у форму для запікання. Викладаємо соус прямо на рибку, зверху прикрашаємо розмарином (за бажанням). Готуємо 20 хвилин.
3. Тілапія з часником і лимоном
ІНГРЕДІЄНТИ:
● 1 філе тілапії (свіже або морозиво – розморозити)
● 3 скибочки лимона
● Щіпка сухого часнику
● Жменю порізаної петрушки або кропу (за бажанням)
● Сіль
ПРИГОТУВАННЯ:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Промокніть філе серветкою, посоліть і посипте часником. Можна укласти філе в форму, чавунну сковороду (як у мене) або просто загорнути у фольгу. Прикривати, як я з'ясувала, не принципово. Масло наріжте скибочками і розкладіть по поверхні філе.
Поставте рибу в гарячу духовку на 15 - 20 хв. Тим часом наріжте скибочками лимон. Викладіть на рибу, розгорніть фольгу або зніміть кришку з форми, якщо ви її використовували. Запікайте рибу з лимоном ще 5 – 7 хвилин.
Подавати раджу з відварною картоплею або рисом (з бурим – чудово!), у супроводі зелених овочів (брокколі, зелена квасоля). Особисто мені просто подобається кольорова гама в цьому випадку. Олія, швидше за все, стече на дно форми – цим соусом якраз буде зручно полити картоплю або рис. Можна використовувати готове масло з травами (на фото як раз масло з кропом) – теж відмінно виходить.Така тілапія спокійно зберігається в холодильнику (2 – 3 дні (довше як-то не затримувалася).
4. Горбуша, запечена в сметанно-грибному соусі
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Горбуша — 1 шт.
● Лісові гриби заморожені — 200 г
● Цибуля ріпчаста — 2 шт.
● Сметана — 5 ст. л.
● Молоко — 100-130 мл
● Зелень
● Сіль, перець, спеції за смаком
● Сир твердий — 100 г
● Лимон
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Рибу порізати порційними шматочками, посолити, поперчити, полити лимонним соком за бажанням. Залишити на 20 хвилин.
2. Приготувати соус: цибулю порізати кубиками, гриби відварити до готовності.
3. Спочатку обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, додати гриби, перемішати, влити молоко, змішане зі сметаною. Посолити, поперчити і додати спеції за смаком (у мене каррі 2 щіпки, хмелі-сунелі 0,3 ч. л.) і зелень. Перемішати. Довести до кипіння, але не кип'ятити.
4. Рибу викласти у форму для запікання, залити соусом, поставити в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.
5. Дістати, посипати сиром і допекти ще 15-20 хвилин до золотистого кольору.
6. Готову страву посипати свіжою зеленню і подавати з улюбленим гарніром, наприклад, пюре.
5. Філе риби, запечене під гірчицею
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Філе білої риби - 500 г (у нас тріска)
● Гірчиця 2 ст. л (не гостра)
● Олія оливкова - 2 ст. л
● Сіль, перець - за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Розігріти духовку до 200С. Обмити рибу холодною водою і обсушити паперовими рушниками. Змастити оливковою олією, посолити і поперчити з обох сторін. Зверху намастити тонким шаром гірчиці. Перекласти на деко, попередньо застелений фольгою. Запікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки риба не буде легко відділятися виделкою.
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті