Грибний суп-пюре

Вам знадобиться:
15 великих цілому грибів шитаке, печериць або 20-25 глив
1 столова ложка оливкової олії
1 столова ложка вершкового масла
1 цибулина, нарізана
1 морква, нарізана
1 чайна ложка чебрецю
1 чайна ложка солі
перець за смаком
2,5 склянки води,
1,5 склянки вершків
зелений лук для сервірування, нарізаний
Як готувати:
1. Наріжте гриби на середні шматочки. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії і 1 столову ложку вершкового масла у великій каструлі, додайте нарізані гриби і посмажте близько 10 хвилин, поки гриби не стануть м'якими. Видаліть половину приготованих грибів в окрему тарілку.
2. В іншу половину грибів, що залишилася у великій каструлі, додайте нарізану цибулю, моркву, чебрець, 1 чайну ложку солі, перець за смаком. Готуйте овочі ще 10 хвилин, поки цибуля і морква трохи не пом'якшаться.
3. Додайте 2,5 склянки води до овочів і грибів в каструлю, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин. Можна додати ще трохи води.
4. Зніміть з вогню, трохи остудіть і подрібніть суп в комбайні або за допомогою блендера, поки він не досягне консистенції пюре.
5. Покладіть пюре назад в ту ж каструлю, додайте обсмажені гриби і 1,5 склянки вершків. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і кип'ятіть на повільному вогні, накривши кришкою, 5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте ще сіль і перець за бажанням. Покладіть також нарізаний зелений лук і перемішайте.
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті