Продавець Интернет-магазин "Океан Вкуса" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2583 відгуків
+380 (98) 400-91-15
+380 (68) 369-75-33
0 (800) 21-53-46
Дніпро, Україна
Интернет-магазин Океан вкуса
Кошик

Гранат, банан і хурма: чим корисні і як вибирати

Гранат, банан і хурма: чим корисні і як вибирати

Гранат

Заліза в зернята граната в 3 рази більше, ніж у яблуках, тому, для того щоб підняти рівень гемоглобіну в крові, що корисно їсти свіжі плоди і пити гранатовий сік. А ось вітаміну С в гранаті всупереч розхожій думці не так вже багато — всього 4 мг. Для порівняння: лимон містить близько 40 мг аскорбінки, тобто в 10 разів більше.

Як вибрати

Орієнтуватися на колір при виборі граната марно. Існує безліч сортів цього фрукта, і деякі з них, навіть коли поспіють, залишаються рожевими. Безглуздо і нюхати гранат — незалежно від ступеня зрілості цей фрукт нічим не пахне. Краще огляньте і обмацайте шкірку. Вона повинна бути сухою, без цяток і м'яких ділянок. До того ж шкірці належить «сидіти в обтяжку» — щоб через неї можна було промацати зернятка. Якщо кірка суха, але зернятка через неї не проступають, швидше за все, плід довго лежав і насіння встигли засохнути. А якщо рельєфу не видно, але шкірка трохи волога на дотик, це говорить про те, що гранат зірвали незрілим.

Рада

З гранатового соку виходять відмінні соуси. Наприклад, якщо змішати склянку соку з половиною склянки подрібнених волоських горіхів, подрібненою зеленню кінзи і додати трохи гострого перцю, вийде оригінальна заправка до м'ясних і рибних страв.

На замітку
Випили гранатового соку? Прополощіть рот, а ще краще почистіть зуби. Гранат багатий органічними кислотами, які дуже корисні при застуді, однак шкодять зубної емалі.

Хурма

Помаранчевий колір хурми говорить про те, що в ній чимало вітаміну А. Тому вживання хурми сприяє гострому зору, здоров'ю слизових оболонок і запобігає розвитку онкологічних захворювань.

Як вибрати

Хурма зовсім не повинна бути терпкою. Існують сорти, геть позбавлені в'яжучого смаку. Втім, у будь-якого сорти хурми наявність в'язкості говорить про те, що плід недозрел. Тому, перш ніж купувати хурму, подивіться на шкірку. Чим вона тонша і прозоріше, тим смачніше виявиться м'якоть. Звертайте увагу на коричневі смужки на шкірі хурми. Чим більше смужок, тим солодше фрукт. Не забудьте помацати бочок (стиглої хурми належить бути м'якою) і поглянути на плодоніжку (якщо плоди визріли, плодоніжки і листя повинні бути сухими і коричневими). Що стосується кольору, то він повинен бути або насичено-оранжевим, якщо мова йде про звичайну хурмі, або темно-рудим, майже коричневим, якщо ви зупинили свій вибір на хурмі сорту «корольок». Багато хто впевнені, що, якщо купувати «корольок», можна застрахуватися від в'язкості. На жаль, це не зовсім так. Якщо відбулося запилення і утворилося насіння, то дозріває коричневий «корольок», не було запилення — на світ з'являється яскраво-оранжевий плід з в'язкою м'якоттю. А ось мацати «корольок» марно. М'якими можуть бути як запилені, так і незапилені плоди.

Рада

Якщо ви помилилися і вам попався в'язкий плід, покладіть хурму в морозильник на 3-4 години, а потім розморозьте. Якщо не любите заморожені фрукти, просто покладіть хурму в один пакет з яблуками. Так вона швидше дозріє. Справа в тому, що яблука виділяють особливий газ, який прискорює дозрівання будь-яких фруктів.

На замітку
Людям, схильним до запорів, не варто налягати на недозрілі хурму. Терпкий смак плодів говорить про високий вміст танінів, які уповільнюють моторику кишечника. А ось стигла хурма, навпаки, допоможе налагодити стілець.

Банан

Один банан середнього розміру забезпечить 25% добової потреби організму у вітаміні В₆, 13% щоденної норми калію, 15% денної норми вітаміну С і марганцю і 10% потреби в міді.

Як вибрати

Чим жовтіше банан, тим більше в ньому цукрів, тому тим, хто хоче схуднути, краще віддавати перевагу недостиглі фрукти. У зелених бананах вуглеводи являють собою резистентний крохмаль, який не засвоюється в тонкому кишечнику і потрапляє в товсту кишку, служить живильним середовищем для корисної мікрофлори. Проте з незвички зелені банани можуть викликати здуття живота. Тому не варто їсти більше двох незрілих бананів за один раз.

А ось якщо ваша мета — підвищити працездатність, то краще віддати перевагу жовтому або навіть злегка переспелому банану, адже цукру — це те що потрібно організму, щоб уникнути розумової та фізичної перевтоми.

Рада

Не варто зберігати куплені банани в холодильнику. Як і будь-які тропічні фрукти, на холоді банани втрачають смак. Очищені від шкірки банани потрібно з'їдати відразу, інакше м'якоть стане бурої і втратить вітаміни.

На замітку
Багато вважають банан ідеальним перекусом. Адже цей фрукт швидко і надовго позбавляє від мук голоду. Але, якщо ви ведете боротьбу із зайвими кілограмами, за один перекус небажано вживати більше як 15 г вуглеводів. Саме така доза міститься в половинці середнього банана. А ось цілий фрукт для тих, хто худне — це вже перебір.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner