Паровий курячий рулет з мандаринами і чорносливом
Інгредієнти:
- Філе куряче 4 штуки
- Мандарини 3 штуки
- Горіхи волоські товчені 100 г
- Чорнослив без кісточок 7 штук
- Сіль
- Спеції
- Перець чорний мелений
Чорнослив звільнити від кісточок, залити окропом і залишити на годину-півтора, щоб він добре просочився. Мандарини ретельно очистити від шкірки і плівок, розділити на часточки.
Куряче філе розрізати вздовж на дві частини. Отримані шматки викласти внахлест на обробну дошку, покриту харчовою плівкою, і гарненько відбити, особливо в місцях, де шматки з'єднуються. Злегка посолити і поперчити м'ясо.
Волоські горіхи порубати гострим ножем або змолоти в блендері. Половиною одержані горіхових крихт рівномірно посипати відбите і приправлене м'ясо.
Зверху на горіхи викласти чорнослив (його при бажанні можна подрібнити, а можна залишити як є, щоб потім на зрізі рулету були видні цілі фрукти), на чорнослив — часточки мандарина. Зверху посипати рештою горіхів.
Акуратно скрутити нафаршированное куряче філе в щільний і рівний рулет. По боках туго затягнути кінчики плівки, щоб під дією пари вона не розгорнулася.
Перекласти рулет в пароварку або викласти його в широкий друшляк, встановлений над каструлею з киплячою на помірному вогні водою. Зверху накрити щільною кришкою і готувати тридцять п'ять — сорок хвилин.
Готовий рулет вийняти з пароварки або з друшляка і повністю остудити. Потім акуратно розгорнути плівку і викласти рулет на обробну дошку. Нарізати гострим ножем на скибочки товщиною в 1-1,5 см.
Викласти скибочки рулету на блюдо зрізами вгору. Перед подачею їх при бажанні можна знову підігріти, а можна залишити охолодженими — в такому стані фрукти стають ще смачнішими.
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті