ПРИПРАВА БАЗИЛІК — КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ І СПОСОБИ ЗАСТОСУВАННЯ

ПРИПРАВА БАЗИЛІК — КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ І ЗАСТОСУВАННЯ
ЯК ПАХНЕ БАЗИЛІК?
І смак, і аромат цієї прянощі має дуже багато різних відтінків. Його листя трохи гіркуваті, з невеликим камфорним, анісовим присмаком.
Запах у кожного сорту своя, один сорт більше пахне лимоном, інший – гвоздикою.
А зустрічається навіть базилік з ароматом ванілі! Такі «ванільні» сорту додають в солодкі десерти і напої.
ЯК МОЖНА ЗАСТОСОВУВАТИ БАЗИЛІК?
Його корисні властивості використовуються в народній медицині для зцілення хвороб, в кулінарії — для додання блюдам особливого смаку і аромату, у побуті – для дезінфекції повітря і знищення мікробів, вірусів, бактерій.
ЗАСТОСУВАННЯ БАЗИЛІКА В НАРОДНІЙ МЕДИЦИНІ
Базилік широко застосовують у народній медицині:
ЛІКУВАЛЬНІ РЕЦЕПТИ З БАЗИЛІКОМ
1. Корисні властивості базиліка успішно використовуються проти заколисування в транспорті. Необхідно тримати в роті кілька листочків цієї травички для того, щоб вас не заколисували.
2. При поганому настрої і тяжкості в шлунку після їжі потрібно пити настій з 1 столової ложки подрібненої трави на склянку окропу. Настоювати 20 хвилин, пити за півгодини до їжі.
3. Від гострого циститу і будь-яких запалень в сечостатевій системі допоможе сік цієї рослини, змішаний в рівних пропорціях з медом. Пити перед їжею за 25 хвилин у кількості 1 столової ложки.
4. При втоми очей, почервоніння, кон'юктивіт, зниження зору, будь-яких інших очних хворобах необхідно зробити настій базиліка і промивати їм очі.
5. Загальнозміцнюючий чай: на 2 столові ложки сушеної трави додати 300 мл окропу, настояти 20 хвилин. Пити з лимоном і медом.
ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ БАЗИЛІК В КУЛІНАРІЇ ?
ЯК ЗБЕРІГАЄТЬСЯ ПРИПРАВА БАЗИЛІК?
Зберігати висушену сировину треба в тканинних мішечках, без доступу прямих сонячних променів, в темному, прохолодному, добре провітрюваному місці.
Термін зберігання – 2 роки.
РЕЦЕПТИ ВІД ШЕФ-КУХАРЯ
Приготуйте дуже смачне і дуже просте блюдо:
- Молода картопля по-середземноморськи.
- Молоду картоплю помити, очистити, розрізати на красиві шматочки, посолити, поперчити чорним перцем.
- У блендері подрібнити часник, базилік, сік лимона і оливкову олію.
- Додати до картоплі, перемішати, скласти в форму, запікати 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Приємного апетиту!
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті