Продавець Интернет-магазин "Океан Вкуса" розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1297 відгуків
0800 215 346
+38068 369 75 33
УкраинаДніпропетровська областьДніпро
Интернет-магазин Океан вкуса
Кошик

ПРИПРАВА БАЗИЛІК — КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ І СПОСОБИ ЗАСТОСУВАННЯ

ПРИПРАВА БАЗИЛІК — КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ І СПОСОБИ ЗАСТОСУВАННЯ

Цікава стаття про те, що таке приправа базилік, способи її застосування, корисні властивості

ПРИПРАВА БАЗИЛІК — КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ І ЗАСТОСУВАННЯ

ЯК ПАХНЕ БАЗИЛІК?

І смак, і аромат цієї прянощі має дуже багато різних відтінків. Його листя трохи гіркуваті, з невеликим камфорним, анісовим присмаком.

Запах у кожного сорту своя, один сорт більше пахне лимоном, інший – гвоздикою.

А зустрічається навіть базилік Купити з ароматом ванілі! Такі «ванільні» сорту додають в солодкі десерти і напої.

ЯК МОЖНА ЗАСТОСОВУВАТИ БАЗИЛІК?
Його корисні властивості використовуються в народній медицині для зцілення хвороб, в кулінарії — для додання блюдам особливого смаку і аромату, у побуті – для дезінфекції повітря і знищення мікробів, вірусів, бактерій.

ЗАСТОСУВАННЯ БАЗИЛІКА В НАРОДНІЙ МЕДИЦИНІ

Базилік широко застосовують у народній медицині:

1
Завдяки вмісту фітонцидів у своєму складі, ця пряність володіє сильними антимікробними, противірусними, протигрибковими властивостями, знімає головний біль, лікує застуду, запалення внутрішніх органів.
 
2
Ефективна при підвищеному артеріальному тиску, при поганому кровообігу, погіршення пам'яті.
3
Відмінно чистить організм від слизу, знижує жар, гарний потогінний засіб.
 
4
Зміцнює імунітет, лікує органи травлення, налагоджує хороше всмоктування поживних речовин з їжі, допомагає при захворюваннях суглобів.
5
При високій температурі слід давати хворому відвар з листя базиліка.
 
6
Корисна приправа при запаленні нирок, сечового міхура, при збільшеній печінці і тягнуть болі в правому боці, при хронічних бронхітах, астмі, кашлі.
7
Активно допомагає при захворюваннях серця, судин, при підвищеному рівні цукру та холестерину в крові.
 
8
Застосовують цю траву для лікування нервового напруження, дратівливості, стресів, занепокоєння, тривалих депресивних станів.

ЛІКУВАЛЬНІ РЕЦЕПТИ З БАЗИЛІКОМ

1. Корисні властивості базиліка успішно використовуються проти заколисування в транспорті. Необхідно тримати в роті кілька листочків цієї травички для того, щоб вас не заколисували.
2. При поганому настрої і тяжкості в шлунку після їжі потрібно пити настій з 1 столової ложки подрібненої трави на склянку окропу. Настоювати 20 хвилин, пити за півгодини до їжі.
3. Від гострого циститу і будь-яких запалень в сечостатевій системі допоможе сік цієї рослини, змішаний в рівних пропорціях з медом. Пити перед їжею за 25 хвилин у кількості 1 столової ложки.
4. При втоми очей, почервоніння, кон'юктивіт, зниження зору, будь-яких інших очних хворобах необхідно зробити настій базиліка і промивати їм очі.
5. Загальнозміцнюючий чай: на 2 столові ложки сушеної трави додати 300 мл окропу, настояти 20 хвилин. Пити з лимоном і медом.

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ БАЗИЛІК В КУЛІНАРІЇ ?

 
У кулінарії використовують цю приправу при приготуванні соусів, кетчупів, різних підлив і заправок.
 
 
А також при смаженні і гасінні м'яса, при готуванні страв з морепродуктів, салатів, омлетів, паштетів, домашніх ковбас.
 
Додають його при домашньому копченні, консервації, приготуванні масел для намазування на хліб, для ароматизації і додання більш корисних властивостей оливковій олії.
 
 
На ньому наполягають домашні вина, наливки і лікери, додають при приготуванні компотів, морсів, ароматизують оцет.
 

 

Базилік змішують з іншими прянощами для поліпшення смаку і аромату страв.
 
 
Дуже незвичайною і пікантною виходить суміш з базиліка, майорану, коріандру, м'яти, естрагону і петрушки.

 

Дуже смачний виходить томатний сік, приправлений цією пряністю.
 
 
 
При приготуванні слід використовувати зовсім невелика кількість цієї приправи, так як вона має досить сильний смак і аромат, і може «забити» ними смак і запах інших продуктів.

ЯК ЗБЕРІГАЄТЬСЯ ПРИПРАВА БАЗИЛІК?

Зберігати висушену сировину треба в тканинних мішечках, без доступу прямих сонячних променів, в темному, прохолодному, добре провітрюваному місці.

Термін зберігання – 2 роки.

РЕЦЕПТИ ВІД ШЕФ-КУХАРЯ

Приготуйте дуже смачне і дуже просте блюдо:

  • Молода картопля по-середземноморськи.
  • Молоду картоплю помити, очистити, розрізати на красиві шматочки, посолити, поперчити чорним перцем.
  • У блендері подрібнити часник, базилік, сік лимона і оливкову олію.
  • Додати до картоплі, перемішати, скласти в форму, запікати 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Інші статті