Як правильно замаринувати шашлик
•великі шматки м'яса маринуйте довше, ніж невеликі;
•проколіть м'ясо виделкою в декількох місцях – щоб воно краще добре просочилося;
•свіжу рибу і морепродукти маринуйте без додавання кислоти, причому не довше 45 хвилин;
•використовуйте для приготування маринадів рослинне масло і кислоту в пропорції 1:1, так як з-за перебору кислих інгредієнтів (оцту, соку або вина) м'ясо може стати занадто жорстким.
Цибулевий маринад
Знадобиться:
•1 кг ріпчастої цибулі;
•набір прянощів для шашлику;
•сіль.
Пропустіть цибулю через м'ясорубку і замаринуйте в цій масі м'ясо, приправлене сіллю і прянощами. Залиште на 5-6 годин при кімнатній температурі.
Маринад з білим вином
Буде потрібно:
•3 ст. ложки білого сухого вина;
•4 ст. ложки рослинного масла;
•1 дрібно нарізана цибулина;
•кілька листочків свіжої м'яти;
•2 зубчики часнику, пропущеного через прес;
•трохи зелені розмарину.
Змішайте всі інгредієнти і замочити м'ясо в маринаді на добу (в холодному місці).
Маринад з оливковою олією
Буде потрібно:
•125 мл оливкової олії;
•3 ст. ложки оцту;
•2 головки цибулі, нарізаного кубиками;
•4 зубчики часнику, пропущеного через прес;
•по 1 ч. ложці чебрецю і розмарину;
•сіль, чорний мелений перець.
Ретельно перемішайте всі компоненти і маринуйте м'ясо в отриманому соусі приблизно 12 годин.
Чайний маринад
Буде потрібно:
•1,5 ст. ложки сухого чорного чаю;
•40 мл звичайного (темного) соєвого соусу;
•2 невеликих зубчики часнику;
•2 бутона гвоздики;
•1 ст. ложка цукру.
Залийте чайне листя 1 склянкою крутого окропу. Заварившийся чай процідіть в емальовану каструлю, додайте соєвий соус, гвоздику, цукор і порізаний тонкими скибочками часник. Ретельно перемішайте і охолодіть. Залийте м'ясо маринадом і на 4 години приберіть в холодильник.
Маринад для свинини
Знадобиться:
•1 стакан червоного вина кімнатної температури;
•2 ч. ложки насіння коріандру;
•кориця, сіль – за смаком;
М'ясо поріжте невеликими шматочками. Вино змішайте з прянощами і сіллю, залийте свинину. Приберіть в холодильник мінімум на 4 години, щогодини діставайте посуд з шашликом і перемішуйте м'ясо.
Маринад для курки
Буде потрібно:
•0,5 л світлого пива;
•1 ст. ложка солі;
•1 ч. ложка сухого кмину;
•2-3 зубчики часнику.
Пиво перелийте в каструлю або миску, додайте сіль, кмин і дрібно порізаний часник. Курятину порізати на шматочки і опустіть в пивну суміш. Накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 2 години.
Маринад для баранини (на 1,5 кг м'яса)
Знадобиться:
•1 лимон;
•3 ст. ложки готової гірчиці;
•1 ч. ложка чорного меленого перцю;
•1-2 ч. ложки сухого або свіжого розмарину;
•сіль за смаком;
•1 склянка білого вина.
Наріжте баранину порційними шматочками. Лимон подрібніть, перемішайте з іншими інгредієнтами, і залийте отриманою рідиною м'ясо. Поставте в холодне місце як мінімум на 6 годин.
Справжній татарський вак біляш
Інгредієнти:
Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір – 120 мл
Борошно пшеничне – 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче – 1 шт.
Картопля – 4-5 шт.
М'ясо або фарш – 500 г
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Масло вершкове – 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції – за смаком
Приготування:
З перерахованих інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.
Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.
До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Помідор – 1 шт.
Часник – 1 зубець
Огірок маринований – 2 шт.
Гірчиця – 1 ч. ложка
Масло рослинне – 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний – 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком
Приготування:
З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо – соус готовий!
Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті