Як самостійно приготувати суші

Відносно недавно страви японської кухні увірвалися в наш побут і міцно завоювали серця мільйонів людей. Любителі суші, сашимі і саке з задоволенням відвідують численні суші бари і японські ресторани, перетворюючи прийом їжі у справжній ритуал.
Дійсно, страви японської кухні не тільки оригінальні й смачні, але і корисні, вони легше для організму виключає неприємні симптоми переїдання.
Але нерідко від відвідування японського ресторану утримує досить висока ціна підсумкового чека. Не варто впадати у відчай - при невеликій підготовці і деякої вправності чудові суші можна зробити в домашніх умовах.
Суші-бар будинку: без чого не обійтися
Сьогодні на просторах інтернету можна знайти тисячі рецептів приготування страв японської кухні в домашніх умовах в самих різних варіаціях. Але є кілька складових, без яких суші будуть просто несправжніми:
● бамбуковий килимок і палички
● спеціальний рис для суші;
● японська гірчиця васабі;
● маринований корінь імбиру;
● водорості норі;
● соєвий соус.
Якщо ви плануєте готувати популярну японське блюдо самостійно, вам потрібні саме ці інгредієнти. Вони продаються практично в кожному супермаркеті, адже суші і роли вже давно перестали бути екзотикою на наших столах. Ви можете полегшити собі завдання і замовити всі необхідні інгредієнти для приготування суші онлайн. Продаються вони в спеціалізованому інтернет-магазині "Океан смаку". Тут є всі необхідні компоненти, з якими справжнім японським шефом стане навіть новачок. Це продукція високої якості, завдяки якій ваші витвори кулінарного мистецтва будуть мати неперевершений смак і принесуть користь для організму.
Етапи приготування смачних домашніх суші
Отже, якщо у вас в руках є готовий набір для суші або підготовлені самостійно інгредієнти, можна приступати до приготування. Етапи зовсім нескладні. Наводимо їх нижче.
● Потрібно відварити рис до готовності, попередньо добре промивши його. У процесі варіння не потрібно додавати ніяких спецій або солі, тому що це тільки зіпсує смак майбутнього страви.
● Готовому рісу даємо настоятися під кришкою 15 хвилин, щоб він трохи охолов і збільшився в об'ємі.
● Після цього заправляємо рис спеціальним рисовим оцтом. Якщо ж такого у вас немає, можна заправити сумішшю рис яблучного і винного оцту.
● Приступаємо до відповідального етапу - закручування ролів. На бамбуковий килимок потрібно покласти листочок водоростей норі, на водорості - готовий рис. Один край листа водоростей залишаємо вільним, приблизно на 1 см, щоб роли добре закріпилися, з іншого краю починаємо викладати начинку.
● Після викладання начинки листок норі акуратно закручується в циліндр за допомогою бамбукового килимка і нарізається на акуратні шматочки.
● Тепер палички в руку, трохи соєвого соусу, васабі, улюблений напій - і ідеальний японський вечеря вже у вас вдома.
О начинке стоит рассказать подробнее, потому что она бывает очень разной. Ее для своих роллов вы всегда можете выбрать на свой вкус и кошелек - в этом и преимущество домашнего суши-бара. Больше или меньше рыбы, дорогой или дешевый сыр, добавлять или отказаться от авокадо, ведь ваши суши - это ваша фантазия. Вот несколько вариантов начинки:
● лосось - свежий, слабосоленая или копченый.
● угорь - маринованный или копченый;
● тунец;
● креветки;
● мидии;
● мясо краба или крабовые палочки
● красная икра;
● авокадо;
● огурец;
● грибы шиитаке;
● омлет;
● сир Філадельфія;
● сир тофу;
● водорості хіяші;
● куряче філе.
Не бійтеся експериментувати, навіть якщо з першого разу вийде не дуже вдало. Трохи вправності - і ваші домашні суші стануть ідеальними!
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті