Капусняк
Одне з найбільш ситних і легких у приготуванні страв - це капусняк. Рецепт досить простий, а складові недорогі і знайдуться на кожній кухні.
Інгредієнти:
● бульйон м'ясний - 1 літр;
● картопля - 4 шт.;
● морква - 1-2 шт.;
● цибуля ріпчаста - 2 шт.;
● часник - 1-2 зуб.;
● капуста (краще взяти квашену) - 250 г;
● пшоно - 1/2 склянки;
● паста томатна - 2 ст. л.;
● борошно - 1 ст. л.;
● спеції - за смаком.
Етапи приготування:
1. На середньому вогні протягом години варимо м'ясний бульйон, додавши цілу цибулину і перець горошком.
2. Готуємо інші інгредієнти: картопля чистимо і ріжемо, пшоно промиваємо, цибуля, морква, часник подрібнюємо. Якщо капуста свіжа, шаткуємо, якщо кисла - промиваємо.
3. У бульйон додаємо спочатку пшоно, потім картоплю, солимо. Варимо на помірному вогні.
4. Готуємо зажарку: на рослинному маслі обсмажуємо моркву, цибулю, часник, через кілька хвилин додаємо до них томатну пасту. Ще через пару хвилин кладемо в зажарку борошно.
5. У каструлю додаємо капусту, потім - засмажку. Варимо кілька хвилин, вимикаємо і даємо страві настоятися.
Подавати краще зі сметаною. Приємного апетиту!
Ніжний сирний суп з печерицями
Для тих, хто хоче здивувати близьких оригінальним першою стравою, є чудовий рецепт - ніжний сирний суп з печерицями.
Інгредієнти:
● Філе курки - 300 г;
● Картопля середня - 4-5 штук;
● Цибуля ріпчаста - 1 штука
● Невелика морква - 1 штука;
● Сирі печериці - 300-400 г;
● Вершковий м'який або плавлений сир - 400 г;
● Сіль, перець - за смаком
● Рослинне масло - для обсмажування.
Етапи приготування
1. Підготувати куряче м'ясо для бульйону, залити холодною водою і кип'ятити на повільному вогні 25 - 30 хвилин.
2. Підготувати інші компоненти: картопля очистити, нарізати невеликими кубиками, цибулю подрібнити, моркву натерти на дрібній тертці, печериці помити і нарізати тонкими скибочками.
3. Готове куряче філе дістати з бульйону, подрібнити і закинути в каструлю тому, додати в нього картоплю.
4. Подрібнену цибулю і моркву обсмажити на невеликій кількості рослинного масла протягом 5-7 хвилин. Печериці додати на сковороду і обсмажувати разом з овочами ще 10 хвилин на помірному вогні.
5. Обсмажені овочі необхідно додати в готовий курячий бульйон. Протягом 10 хвилин варити на середньому вогні.
6. Додати вершковий сир і ретельно перемішувати до повного розчинення сиру. Дати супу покипіти 1-2 хвилини, після чого вимкнути вогонь.
Подавати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
- РататуйЯркие овощи, вкус лета и потрясающий аромат - всё это рататуй, рецепт которого мы предлагаем ниже.Повна версія статті
- Почему нельзя есть одну и ту же пищу каждый деньВ современном темпе жизни мы привыкли завтракать, обедать и ужинать быстро и удобно. Поэтому в рационе преобладает в основном одна и та же еда.Повна версія статті